Bli bedre til å vurdere, kommentere og rate tabs

#16
Profesjonell
Vages
En ting YouTube gjorde for å få flere ratings var å legge om systemet til "tommel opp-tommel ned". Dette hadde med at noe som 70 % av alle ratings var 5 stjerner. 1 stjerne sto for 30 %; resten var fordelt på de andre stjernene. Blir lettere for folk å bestemme seg for om noe enten er dårlig eller bra.

Selv føler jeg litt sperre for å rate. Hva betyr 5 stjerner? For eksempel kan man lage en veldig enkel besifring av en avansert sang som ikke er feil, men er det fem stjerner bare fordi den oppfylte ambisjonene sine? Hva er fire stjerner?

Som regel bruker jeg fem eller fire stjerner, ettersom det meste her holder ganske høy kvalitet. Det jeg er uenig i sier jeg ifra om i kommentarfeltet.

Dessuten er det slik at man ikke kan vente seg noen respons fra mer enn én prosent av brukerne ifølge en gammel internettregel. Du kan jo tenke deg om du skulle lagt igjen en verdig kommentar på alt du surfa innom i løpet av en dag; det hadde tatt tid

OPPDATERING:
For øvrig har vi jo et poengsystem her på siden. Jeg har blitt veldig fan av gamification i det siste, dvs. at man får folk til å gjøre en bedre innsats ved å gi folk experience points. Hvis folk hadde blitt opplyst om at de fikk poeng av å rate, kommentere osv. hadde det sikkert blitt mer av begge deler. Det krever at folk får se poengsummen _med en gang_ de foretar seg noe; da har det størst effekt.

Sist redigert av: Vages 22/11-2012 12:07

#17
Hobbymusiker
Zahl89
Personlig tror jeg ikke tommel opp/tommel ned vil funke her. Rating handler jo om hvor nøyaktig en tab er. Personlig syns jeg 5 stjerner kun skal være på helt perfekte tabs, selv bare en akkord feil eller en som mangler burde være 4 stjerner.

Men jeg vil bare enda en gang si; folk, meg sjøl inkludert, MÅ bli flinkere på å rate og kommentere. Tilbakemeldinger er så vanvittig bra å få! Man får mer lyst til å lege ut mer tabs, og man får kanskje mer selvtillit og stoler på at det man "plukker" faktisk stemmer. Som jo fører til at man faktisk legger de ut.

Så vær så snill folkens Så skal jeg selvfølgelig bli bedre sjøl også
Rise up and take the power back, it's time the fat cats had a heart attack.