Rating: Likes vs Stjerner

#1
Tidligere ble ratingen på tabs her på nortabs vist som 1-5 stjerner slik som på ultimate-guitar, dette ble for en stund siden endret til like/dislike.

Jeg tror kanskje stjerner fungerer litt bedre enn likes, fordi det er kanskje litt enklere å se hvilken tab som har høyest rating når man ser på en liste med tabs, så jeg tenkte å endre det tilbake til stjerner igjen.

Noen som har noen meninger om hva som fungerer best?
#2
Det ser ut til at det har vært ca dobbelt så mange ratinger det siste året etter overgang til likes, sammenlignet med året før når det var stjerner. Men det er vanskelig å vite om det er pga. endring til likes, eller om det er pga. at designet også ble endret samtidig.


Et problemet med å endre tilbake til stjerner er at de ratingene som har kommet inn det siste året må konverteres fra likes til stjerner. Det blir ikke helt riktig, men ser for meg at det blir noe slikt som at: 1 like = 5 stjerner og 1 dislike = 1-2 stjerner.
#3
Jeg føler stjerner gjør mer nytte for seg enn likes da det ikke kommer like godt fram hvor bra taben er ved bruk av likes.
Stemmer for bruk av stjerner og en mulighet for å se hvor mange som har gitt taben hvilke stjerner (hold musen over stjernene så vises en liste der det står fks 5 stjerner *2*, 4 stjerner *1*).

Vet ikke hvor enig jeg er i det du sier om konverteringen, ser man på topplisten under totale visninger ligger En stjerne skinner i natt, den har pr dags dato 7 likes og 11 dislikes. Den ville jo fått en relativt dårlig rating når 1 dislike=1-2 stjerner uten at jeg klare å se noe galt med jobben som er gjort der.

Har forsåvidt ikke noen god løsning om hvordan dette burde løses, alternativet er jo å nullstille alt av ratings å begynne på nytt, men det blir vell kanskje litt drøyt?
#4
Jeg har den originale dataen med stjerner som vi hadde tidligere, så det er kun data fra det siste året som må konverteres (hvis de skal tas med i stjerneratingen).

Det går jo an å prøve å være litt smart når det konverteres, slik at man tar hensyn til forholde mellom likes og dislikes. F.eks noe slik:
10 likes og 1 dislike => 1 like = 5 stjerner, 1 dislike = 3 stjerner
1 like og 10 dislikes => 1 like = 3 stjerner, 1 dislike = 1 stjerne
5 like og 5 dislike => 1 dislike = 4-3 stjerner, 1 dislike = 3-2 stjerner
1 like og 0 dislikes => 1 like = 4 stjerner
0 like og 1 dislike => 1 dislike = 2 stjerner
#5
Hvis du har det liggende er det vell ikke noe problem, god løsning ang stjerneratingen.
#6
Har byttet tilbake til stjerner nå. Jeg har foreløpig ikke prøvd å auto-konvertere likes'ene som har kommet inn det siste året, mest sannsynlig så kommer jeg ikke til å gjør jeg det ikke, side det ikke blir helt riktig.

Si gjerne i fra hvis det er noe som ikke fungerer.