Har Nortabs ett såkalt fast API?

#1
Hobbymusiker
hps
Hei alle sammen,

Jeg har i en år-rekke utviklet ett akkord drevet musikk program som heter Midi Player Pro som finnes i både AppStore, Linux og FreeBSD men ingen Windows versjon enda :-)

https://github.com/hselasky/midipp

Programmet kan konvertere tekst-baserte TABs direkte til ett spillbart format, som jeg bruker selv for å fremføre sangene.

Det jeg har lyst å gjøre er å ha NorTabs sin database direkte søkbar i programmet mitt så jeg slipper å hele tiden kopiere å lime tekst fra det ene vinduet til det andre. Men så kommer alle bekymringene. Tono, Avgifter, Copyright blah blah blah.

Jeg har kikket på hva UG (Ultimate-Guitar) gjør og er totalt skremt. De så og si krypterer hver bokstav i tabben med uleselig JavaScript for å stoppe web-skraping. Dette er i seg selv legitimt, men fører til at nettleseren kontinuerlig bruker sinnsykt med ressurser kun for å vise noen enkel tekst og bilder, og i tillegg fører dette over tid til GigaBytes med minnelekasje og til slutt kræsjer nettleseren. Dette er så å si total teknisk misbruk av teknologi.

Nortabs er i forhold til UG, teknisk suveren og jeg har lyst til å flytte nesten 1000 høy kvalitets tabber jeg har fra her og der over til Nortabs sitt system.

Men spørsmålet er da, ønsker Nortabs også med tiden å gjøre som UG, at det blir umulig å integrere tab-databasen med andre systemer?

Hva tenker dere som driver Nortabs om dette? Finnes det en god løsning?

--HPS

Sist redigert av: hps 06/07-2022 19:25

#2
Hobbymusiker
hps
Hvem trenger maskinlesbarhet:

- blinde og svaksynte som trenger større tekst, mer kontrast kanskje en stemme for å forstå hva som skal spilles

- folk som generelt har problemer med hodet eller hendene og ikke får til akkordene på piano og trenger ett data program for å kunne trykke dem inn riktig og samtidig ha glede av musikken. Når en hele tiden trykker feil på pianoet så vil til slutt ingen høre på deg!
#3
Hei,

Det er ingen planer om å gjøre det vanskelig for andre å få tak i tabs'ene som ligger her på siden.

Det er et API tilgjengelig som ble lagd for en god stund siden, som er tilgjengelig, men spør før bruk.

Noen eksempler her:

Finne samlinger/artister som begynner på en starter bokstav:
https://nortabs.net/api/v1/collections/browse?sw=a

Liste tabs i en samling:
https://nortabs.net/api/v1/collections/collection?id=350

Liste tabs av en sang:
https://nortabs.net/api/v1/songs/song?id=1786

Hente innholdet i en tab:
https://nortabs.net/api/v1/tabs/tab?id=6600

Liste nye tabs som er lastet opp:
https://nortabs.net/api/v1/tabs/newtabs

Det er også mulighet for å søke i sanger og samlinger, men jeg ser det krasjer nå etter noen endringer som ble gjort for en stund siden, så det må fikses.

Sist redigert av: Pitmairen 08/07-2022 23:14