GuitarPro vs PowerTab

#1
Gitarmester
Yhtam
Hallo :hi:

Lurer litt på hva som er bra med PowerTab, jeg har en versjon 1.7. Til vanlig bruker jeg GuitarPro og synes det er topp :smile2:
Men noe jeg har lagt merke til er at det er mange som laster opp Tabs i PowerTab-format. Hva får noen til å velge det framfor GuitarPro. Er det jeg som har en eldgammel versjon eller?

Vet at det går ann å "importere" PowerTabs inn i Guitar Pro, men hvorfor lage tabs'ene i PowerTab?

-Yhtam
#2
Før brukte jeg powertab, fordi jeg syntes det var enklere å bruke og fordi det var gratis, men etterhvert så gikk jeg over til guitarpro og nå bruker jeg kun det.

Men det er sikkert mange som bruker powertab fordi de har lært seg det og gidder ikke lære seg et nytt program.
#3
Jeg brukte også PowerTab helt i begynnelsen, men har også gått over til GuitarPro. GP har helt klart noen features som er bedre, f.eks kan du på et instrument skifte patch gjennom hele tabben, du kan lage trommer, som er det jeg savnet mest på PT. Ellers kan man simulere 12 strenget, det tror jeg heller ikke man kan på PT.

Den eneste ulempen jeg kommer på i øyeblikket er hvis du importerer midi, så har den en uvane med å "glemme" eller "flytte" noter og pauser, som f.eks uten grunn å lage en 64dels punktert pause i den ene takten, som så blir "til overs" i den neste takten.

Men hey, import er juks! :wink:
#4
Hobbymusiker
Rune
Det jeg liker med powertab er at tabs'ene ser bedre ut når du skal printe dem ut. Er f.eks. enklere når du skal ha flere spor samtidig og det ligner mer på det man ser i tablaturbøker.

Men jeg også har nå gått over til GP, delvis fordi jeg sjelden gidder å printe ut notene lenger og delvis fordi programmet generelt sett er bedre.
You and I are mortal, but rock 'n' roll will never die.