Hvordan lære å spille gitar?

#1
Luftgitarist
KaNi2010
Hei
Jeg holder på å lære meg å spille gitar. Utrolig morsomt! Skjønner ikke at jeg ikke har gjort dette for lenge siden.

Det jeg lurer på er hvordan jeg på best måte kan lære det? Er beste måten å rett og slett spille sanger? Eller øve spesifikt på grep? Jeg kan grepene a, e, c, g, d, am, dm (bruker litt tid på å bytte mellom dem). Det er jo morsomt å spille sanger, selv om jeg bruker litt tid på grepbytte osv.

Hvordan lærte dere å spille gitar? Ved å spille sanger, først og fremst, eller ved å gjøre "øvelser" på grep osv.?

Bruker for øvrig garageband på Mac, som er et fint program for å lære seg å spille diverse instrumenter.
#2
En ting er viktig og det er at du gjør dette fordi du liker det, fordi det er gøy. Jeg for min del spiller mest sanger. Det er en naturlig måte å lære nye grep på og kanskje man også lærer seg å synge litt.

I starten, etter å ha lært det aller grundigste som de grepene du nevner, så slet jeg jo med å bytte mellom dem. Men dette kommer jo mer du spiller. Hvis du vil spille noen enkle sanger som ikke er helt dølle så kan jeg anbefale Krasafaren Steinbu med Hellbillies. Den har en enkel, men stilig intro som ikke er avansert. Back in Black med ACDC er også fin når man er nybegynner. Den har et par småfikse ting som ikke er for vanskelig.
Hvis du vil lære deg litt fingerspill kan du prøve Hallelujah eller en enkel versjon av Blackbird. Blackbird er veldig fin og du vil kunne imponere litt med den.

Hvis det er noen overganger mellom grep jeg strever med, så må jeg sette meg ned å terpe på akkurat det byttet. Særlig det å bytte fra vanlige grep til barregrep. Kanskje jeg sitter 10 minutter med bare det i noen økter, så kommer det etterhvert.

Men siden du kan alle de grepene du sier så kan du spille en del sanger. Jeg vil anbefale deg å lære deg litt fingerspill og barregrep. Barregrep er tøft i starten for noen, men når du første kan det åpner det så mange muligheter.

Hvis du har noen spørsmål, eller treng noen form for hjelp så ikke nøl med å spørre!
#3
Luftgitarist
KaNi2010
Kjempebra!

Takk skal du ha
#4
Gitarmester
<fjernet>
Et annet program som absolutt kan anbefales er Guitar Pro. Da laster du ned tabs (guitar pro-filer) herfra: http://www.911tabs.com/ putter dem inn i programmet, og på de aller fleste låter får du ganske nøyaktig opp hvordan det kan spilles

Det ligger også noen guitar pro-filer her inne
#5
Luftgitarist
KaNi2010
Genialt! Skal sjekkes ut ASAP!

Takk
#6
Hobbymusiker
<deaktivert>
du kan jo eventuelt gå på kultur/musikk skulen.
#7
Hobbymusiker
Tom73
Du bør også teste ut følgende webside: http://justinguitar.com

Den er riktignok på engelsk, men han forklarer med enkle ord og er tydelig. Jeg har spilt gitar i over 20 år snart, men lærer stadig noe nytt. Har selv lært en masse på nevnte side.
Artig at det melder seg nye talenter til dette fantastiske instrumentet.
Ønsker deg lykke til videre.
#8
Hobbymusiker
dcflese
Hei! Eg har også det samme problemet...
Eg er sjølvlært, og har spelt i snart 1 år, men kan mange akkorder.
Eg kan Nesten (med stor N) alle akkordar i sanger, og eg har blitt flink
på tabulatur\skalaer.
No for tida lærer eg for det meste gitarteori, og lager egne sangar til bandet mitt. Eg skal sannsynlegvis begynne på musikkskole, men til då, kva synes dykk eg skal gjer?
velkommen til min profil