MrCrafter's foruminnlegg

Hobbymusiker
MrCrafter
Jeg tenker at det viktigste her er at vi som bruker andre sine låter i alle fall sjekker litt opp Å at vi spiller låtene med respekt Har dessverre hørt litt for mange som har tatt seg "kunstnerisk" frihet og nærmest voldtatt låtene. Jeg tenker alltid at jeg skal tørre å spille låten om opphavsmannen/artisten hadde dukket opp
Hobbymusiker
MrCrafter
Her er et utdrag fra TONO sin hjemmeside. Så det skal alltid meldes inn, så avgjør Tono om det skal betales eller ikke.

Ønsker du å bruke musikk i en offentlig sammenheng?
Når musikk fremføres offentlig skal de som skriver og eier musikken («opphavspersonene») ha gitt sin tillatelse til den som er ansvarlig for at musikken fremføres. Dette har bakgrunn i «Lov om opphavsrett til åndsverk» av 12. mai 1961, sist endret ved lov av 23. juni 1995. Det eneste unntaket er om opphavsmannen har vært død i mer enn 70 år.

TONO gir slik tillatelse på vegne av sine eiere – komponistene, tekstforfatterne og musikkforlagene, og med konsesjon fra Kulturdepartementet.

Tillatelsen dekker ikke bare norsk musikk. TONO gir også tillatelse til fremføring av musikk i Norge på vegne av utenlandske opphavspersoner som har forvaltningsavtale med tilsvarende selskaper i sine respektive land.

TONO justerer sine tariffer/priser årlig og baseres på forventet gjennomsnittlig prisøkning i Norge.
Hobbymusiker
MrCrafter
Det er avgiftsplikt til Tono når det spilles live. Unntakene er i Kirke o.l. der betaler staten. Men er alltid pliktig til å melde inn hvilke sanger mann spiller. Så avgjør Tono hvem som betaler avgiften. Jeg har som tommelfingerregel at får mann betalt eller folk betaler for å høre er det pliktig. Til og med butikker, frisørsalonger osv må betale tonoavgift om de spiller musikk i sitt lokale. Men uavhengig av hvem som skal betale avgift skal det ALLTID meldes inn hva som er spilt og for ca hvor mange
Hobbymusiker
MrCrafter
Kan strekke meg til å si jeg er enig i at copyright er viktig. Enda mer viktig er faktisk bruken i det virkelige livet. Det at det ligger sanger her inne gjør at flere folk kommer til å spille sanger til artiser osv, noe jeg mener er en kjempe positiv greie. Men da ligger det en ansvarsbyrde på den som spiller live, å melde dette inn til TONO. Det får artister og opphavsmenn/kvinner mer betalt for. Men det er det et absolutt få tall som faktisk gjør. Hver uke spilles tusenvis av låter av trubaduerer, coverband og over anlegg på puber, selskaper og hoteller. Hadde disse meldt inn det de spiller, da snakker vi penger i store mengder som går til rett person.
Så ja, viktig med copyright. Men enda viktigere er innmelding til TONO når de blir spilt. Det er det til og med mange artister/band som ikke gjør selv når de spiller andres låter. Men de snakker gjerne om Copyright og ulovlig kopiering
Så jeg liker slike sider som denne som er med å utvikler og hjelper folk til å bli gode musikere og sangere.
Hobbymusiker
MrCrafter
Tusen takk for hjelpen gutta!
Hobbymusiker
MrCrafter
Hei folkens.

Jeg går ikke får å være blandt de skarpeste når det kommer til pc. Men når jeg laster ned guitarpro tabs så for jeg ikke lest de. Så som ukjent. Hva må jeg gjøre får å kunne lese de eller evt laste ned riktig.