hps's foruminnlegg

Hobbymusiker
hps
Hvem trenger maskinlesbarhet:

- blinde og svaksynte som trenger større tekst, mer kontrast kanskje en stemme for å forstå hva som skal spilles

- folk som generelt har problemer med hodet eller hendene og ikke får til akkordene på piano og trenger ett data program for å kunne trykke dem inn riktig og samtidig ha glede av musikken. Når en hele tiden trykker feil på pianoet så vil til slutt ingen høre på deg!
Hobbymusiker
hps
Hei alle sammen,

Jeg har i en år-rekke utviklet ett akkord drevet musikk program som heter Midi Player Pro som finnes i både AppStore, Linux og FreeBSD men ingen Windows versjon enda :-)

https://github.com/hselasky/midipp

Programmet kan konvertere tekst-baserte TABs direkte til ett spillbart format, som jeg bruker selv for å fremføre sangene.

Det jeg har lyst å gjøre er å ha NorTabs sin database direkte søkbar i programmet mitt så jeg slipper å hele tiden kopiere å lime tekst fra det ene vinduet til det andre. Men så kommer alle bekymringene. Tono, Avgifter, Copyright blah blah blah.

Jeg har kikket på hva UG (Ultimate-Guitar) gjør og er totalt skremt. De så og si krypterer hver bokstav i tabben med uleselig JavaScript for å stoppe web-skraping. Dette er i seg selv legitimt, men fører til at nettleseren kontinuerlig bruker sinnsykt med ressurser kun for å vise noen enkel tekst og bilder, og i tillegg fører dette over tid til GigaBytes med minnelekasje og til slutt kræsjer nettleseren. Dette er så å si total teknisk misbruk av teknologi.

Nortabs er i forhold til UG, teknisk suveren og jeg har lyst til å flytte nesten 1000 høy kvalitets tabber jeg har fra her og der over til Nortabs sitt system.

Men spørsmålet er da, ønsker Nortabs også med tiden å gjøre som UG, at det blir umulig å integrere tab-databasen med andre systemer?

Hva tenker dere som driver Nortabs om dette? Finnes det en god løsning?

--HPS
https://nortabs.net/tab/7275/
Akkordene kommer. Må godkjennes først.
Hobbymusiker
hps
Hei,

Har regnet ut at det matematisk finnes kun 19 unike akkorder med tre toner, om en ser bort i fra bass tonen. Mange ulike skrivemåter har overlapp. Min liste med alle 19 akkordene som finnes er som følger:

C& = C Db D
C| = C Db Eb
E+sus6/C = C Db E
F+sus5/C = C Db F
Gbsus+4/C = C Db Gb
C^ = C D Eb
E+sus+6/C = C D E
Fsus6/C = C D F
Gb+sus+4/C = C D Gb
Csus2 = C D G
E+sus7/C = C Eb E
Fsus+6/C = C Eb F
C° = C Eb Gb
Cm = C Eb G
E+sus+1/C = C E F
E+sus2/C = C E Gb
C = C E G
C+ = C E Ab
Fsus+1/C = C F Gb

Har nortabs støtte for alle disse?

Andre kommentarer?

--HPS