Vages's foruminnlegg

Profesjonell
Vages
Så enkelt som det står i emnet: artisten heter Nora Brockstedt, ikke Broch-. Håper det kan rettes opp i. https://snl.no/Nora_Brockstedt
Profesjonell
Vages
http://www.nortabs.net/tab/4548/

Denne siden må det rettes litt på. For det første heter artisten "Birgit Strøm", og ikke "Birgitte Strøm". For det andre heter sangen "Brev fra leier'n", ikke "Brev fra Leieren".

For kilder:
http://no.wikipedia.org/wiki/Hello_Muddah,_Hello_Fadduh
Så bra! Det er jo enda bedre å kunne legge den under flere samlinger
Siden jeg er litt petimeter på det at sanger skal ha riktige opphavsmenn, kan dere jo ta en titt på følgende sanger som foreløpig er plassert i "Barnesanger":

Amandus dokkemann flyttes til Thorbjørn Egner
Blåbærturen flyttes til Alf Prøysen
Da klokka klang flyttes til Margrethe Munthe
Det var en gang en mus flyttes til Thorbjørn Egner
Du og jeg og dompapen flyttes til Alf Prøysen
Dyrene i Afrika flyttes til Torbjørn Egner
Gubben Noak flyttes til Carl Michael Bellman
Her kommer Klatremus Lillemann flyttes til Thorbjørn Egner
Hompetitten flyttes til Alf Prøysen
Hvis dine ører henger ned flyttes til Øystein Sunde
Lille katt flyttes til Astrid Lindgren
Lofottorsken flyttes til Thorbjørn Egner
Nei, nei, gutt, dette må bli slutt flyttes til Margrethe Munthe

Kanskje det hadde vært en bedre idé å bare ha et tagg-system? Skjønner om folk er ute etter barnesanger, men så er jo folk like ofte ute etter Egner-viser osv.
Var innom Øystein Sunde-samlinga i dag, og oppdaget at tab-en som dukker opp øverst heter noe som "Et kult lite bluegrasstriks". Regnet med at det kom til å være en artig liten Sunde-låt, men i stedet var det bare en person som hadde lagt inn et lite personlig tips, som ikke har noe annet med Sunde enn at det passer inn i sjangeren hans.

Ikke at det er noe annet enn kjempehyggelig å dele triks med andre, og Øystein Sunde er Bluegrassens norske skytshelgen, men jeg tror sida kommer til å bli uryddig i det lange løp. Den riktige plassen for slik info er nok på forumet. Det vil nok både være til fordel for dem de interesserte og forumet i seg selv!
Profesjonell
Vages
Veldig bra
Profesjonell
Vages
Hei! Kan du være så snill å trykke på "oppfyll ønske"-knappen også, så vi holder forumet ryddig?
Profesjonell
Vages
Hei! Kom over en gammel utgave av en sangbok i dag, der det fantes besifring til "På stengrunn"-plata med Rudolf Nilsens tonesatte dikt.

Der fant jeg ut at Revolusjonens røst ikke var skrevet av Lillebjørn Nilsen, men Toril Brekke. Nilsen kan krediteres som opphavsmann til flere av sangene på plata, men her synes jeg det er på sin plass at komponisten får den behørige kreditering

Her er siden fra Nasjonalbiblioteket: http://www.nb.no/services/image/resolver?url_ver=geneza&urn=URN:NBN:no-nb_digibok_2012081508187_0036&maxLevel=5&level=3&col=0&row=0&resX=1608&resY=2789&tileWidth=1024&tileHeight=1024
Boka heter for øvrig "16 sanger: I utvalg". På siden er hun kreditert som "Torill Brekke", men fornavnet staves med en "l", jamfør http://www.aschehoug.no/forfattere/alfabetisk/vis?contentItemId=649460

PS: Sørg for at den heter "Revolusjonens røst" og ikke "Revolusjonens Røst"; vanlige regler for kapitalisering på norsk.
En ting YouTube gjorde for å få flere ratings var å legge om systemet til "tommel opp-tommel ned". Dette hadde med at noe som 70 % av alle ratings var 5 stjerner. 1 stjerne sto for 30 %; resten var fordelt på de andre stjernene. Blir lettere for folk å bestemme seg for om noe enten er dårlig eller bra.

Selv føler jeg litt sperre for å rate. Hva betyr 5 stjerner? For eksempel kan man lage en veldig enkel besifring av en avansert sang som ikke er feil, men er det fem stjerner bare fordi den oppfylte ambisjonene sine? Hva er fire stjerner?

Som regel bruker jeg fem eller fire stjerner, ettersom det meste her holder ganske høy kvalitet. Det jeg er uenig i sier jeg ifra om i kommentarfeltet.

Dessuten er det slik at man ikke kan vente seg noen respons fra mer enn én prosent av brukerne ifølge en gammel internettregel. Du kan jo tenke deg om du skulle lagt igjen en verdig kommentar på alt du surfa innom i løpet av en dag; det hadde tatt tid

OPPDATERING:
For øvrig har vi jo et poengsystem her på siden. Jeg har blitt veldig fan av gamification i det siste, dvs. at man får folk til å gjøre en bedre innsats ved å gi folk experience points. Hvis folk hadde blitt opplyst om at de fikk poeng av å rate, kommentere osv. hadde det sikkert blitt mer av begge deler. Det krever at folk får se poengsummen _med en gang_ de foretar seg noe; da har det størst effekt.
Profesjonell
Vages
Den heter for øvrig "Griskokktrøsta", og laster den opp nå ;-)
Synes det å samle den under én tab er en god idé; det som er viktigst er at ting med forskjellig stavemåte allikevel ryddes opp i av en admin. Eks: "Meg om 100 år" og "Meg om hundre år" av Gustav Lorentzen, der den første er riktig.
Profesjonell
Vages
Synd det med Linux; Adobe Air burde bli mer kompatibelt. Lenkene ser slik ut, ja.
Profesjonell
Vages
Hei, jeg har begynt å bruke WiMP. Dette skal ikke være noen diskusjon rundt hva av WiMP og Spotify som er best (men WiMP er best; anbefaler alle å prøve det ut).

Går det an å legge til et felt på tab-en slik at man får lagt inn WiMP-lenker? Programmet har begynt å få ganske stor utbredelse etter at det ble gratis for alle Canal Digitals brukere. I tillegg er jo WiMP det norske streamingalternativet; Spotify er svensk.
Profesjonell
Vages
Nå funker ikke autoscrollkontroll fra tastaturet lenger (i alle fall ikke for meg; Firefox 5 på Windows uten spesielle plugins). Er det fjernet?

Om det skal implementeres på nytt, foreslår jeg Ctrl+piloppogned som styretaster og Ctrl+Q for å stoppe (den gjør ikke noe i min nettleser). Nå er det jo kun en pil ned, og dersom man starter å scrolle og ender på en for høy hastighet er man i fella; litt som å spille blackjack med nettleseren sin.
Profesjonell
Vages
Jeg vet det ;-)

Ja, det er kanskje sant... vel, jeg får bare prøve å lære meg det.
Profesjonell
Vages
Har oppdaget en ting som er litt dumt; c-elementer (kommentar) bryr seg ikke om det er et mellomrom etter kolonet (dette vises ikke), mens sl-elementet gjør det. Kunne det fikses sånn at dette blir fjernet om det er der og man starter rett på første "tegn" (tabulator telles som tegn).
Profesjonell
Vages
Hmm... jeg er VELDIG noob, og har kun hatt actionscript på videregående, men her er en idé jeg har, rent logisk sett. Og som alle som har programmert vet, er det ganske lite sammenheng mellom at du vet hva du vil og at du klarer å få det til, men here goes. Så får jeg håpe det ikke blir noen flaming:

Hva med å iterere over tabsene med en funksjon der du først definerer grepene du ønsker. Tabsene blir lagt til i et array eller en tabell av noe slag om minst ett av de ønskede grepene finnes i taben. Funksjonen ville vært noe a la "for tab in tabs{
if(grepfinnes(G) OR grepfinnes(A) OR grepfinnes(Em)){
legg til i array
}
}"

Deretter måtte du iterert over greplisten til hver tab som var blitt lagt til i arrayet, sånn at hvis grepet ikke fantes i listen over ønskede grep, ble taben slettet fra arrayet. Nå vet jeg ikke hvor mye regnekraft dette tar, men høres det HELT forferdelig ut?
Profesjonell
Vages
Nå skrev jeg at det var for et par måneder siden jeg hadde behov for dette; jeg tør å si at jeg er litt mer habil nå og klarer å ta de fleste moll- og dur-grep

Det finnes mange lister, det vet jeg, men jeg har hittil ikke sett noen måte å søke på sånn at man får et "mekanisk" utvalg. Dette tror jeg hadde vært nyttig - og kanskje man hadde kommet over noen andre enn bare de klassiske.
Profesjonell
Vages
Da jeg begynte å spille gitar (det er blitt en stund siden nå) var det ofte at jeg lette etter gode sanger å spille ettersom hvilke grep de hadde - eller antall grep de hadde. Faktisk holdt det meg fra å begynne i mange år at jeg trodde alle kule sanger hadde en altfor høy vanskelighetsgrad for meg, og jeg hadde ikke lyst til å spille "Tom Dooley" femten milliarder ganger før jeg

Det hadde vært kult med en funksjon som gjorde at man kunne søke på sanger etter antall grep og deretter sortere dem etter popularitet, dato osv.
... Eller kanskje man kunne søke etter hvilke grep de måtte inneholde, så kunne man skrevet inn/krysset av for de man ønsket? Da måtte det ordnes litt med synonymisering av Hm og Bm og slikt, men det er kanskje en overkommelig utfordring?

Når jeg er innom gitarbutikker ser jeg at det er noen bøker som skryter av (har i tittelen) at det kun er fire akkorder i hele boken, så jeg tror det er en ønsket funksjon. Jeg hadde i alle fall synes det var dritnyttig for noen måneder siden, og kanskje fortsatt
Profesjonell
Vages
Hei; jeg har skrevet ned grepene til Gustav Lorentzens "To indre og vekk me'n", der det synges mye mellom et kor og en vokalist. For å markere hvem som synger, bruker jeg tabulator på starten av linjen. Dette fungerer greit, men når jeg forsøker å laste det opp, blir kun linjen som teksten står på forskjøvet, slik at den relative plasseringen av grepene og teksten blir feil. Kunne det bli fikset slik at grepene kom på riktig sted når det er en tabulator på linjen? Jeg er klar over at problemet kan løses med parenteser, men selv er jeg mer glad i tabulatorer, siden det blir mindre skriving og kludder med det.

Jeg håper det bare er snakk om noen par linjer kode ;-)